Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ - ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΟΡΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Λίγα μόλις μέτρα από την έδρα μας, η Πύλη του Ιησού ή Καινούρια Πόρτα.
Η πύλη του Ιησού αποπερατώθηκε το έτος 1567 και ήταν η τρίτη μεγάλη πύλη του χερσαίου τμήματος των τειχών της πόλης μας. Μέσα από αυτήν γινόταν η επικοινωνία με την Νότια Ύπαιθρο. Πάνω από τα ενετικά τείχη και σε μικρή απόσταση από την Πύλη του Ιησού, στον προμαχώνα Μαρτινένγκο, βρίσκεται και ο τάφος του Νίκου Καζαντζάκη που είναι παγκοσμίως γνωστός από τα λογοτεχνικά του έργα . Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 οι ανάγκες της πόλης μας επέβαλαν στο να κοπεί τμήμα του τείχους, ανατολικά της Πύλης και να δημιουργηθεί η διπλή γέφυρα της Καινούριας Πόρτας.
Κοντά μας η έκθεση με την ζωή και τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη του Μεγάλου Λογοτέχνη.
Πρόσφατα η Πύλη του Ιησού ανακαινίστηκε και φιλοξενεί έκθεση με θέμα την ζωή και τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη. Ο χώρος πάνω από την πύλη έχει και αυτός διαμορφωθεί και οδηγεί στον τάφο του μεγάλου λογοτέχνη. Πόλος έλξης ήταν πάντα ο τάφος του για τους ξένους επισκέπτες, μα ακόμα περισσότερο σήμερα, που κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα μέσα από τη Βενετσιάνικη Πύλη να βλέπει και να εξελίσσεται μπροστά του η ζωή και το έργο του Κρητικού και παγκοσμίως γνωστού Ηρακλειώτη.
Η ονομασία του οδού Έβανς, από το όνομα το Άγγλου αρχαιολόγου Άρθουρ Έβανς.
Από την έξοδο της Γέφυρας της Καινούριας Πόρτας και σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων βρίσκεται το Ανάκτορο του Μίνωα στην Κνωσσό. Σε τμήμα του ανακτόρου έγινε ανασκαφή το έτος 1878 από τον Μίνωα Καλοκαιρινό κατά την περίοδο, που ακόμη η Κρήτη βρισκόταν υπό την Τουρκική κατοχή. Την ανασκαφή συνέχισε και την αναστύλωση του ανακτόρου, καθώς και ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή, ο Άγγλος Αρχαιολόγος Άρθουρ Έβανς ,από το έτος 1900 έως το 1931.
Η φωτογραφία είναι του Konstantinos Liakouris

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε, ή να επισκεφτείτε τα γραφεία μας.

Επικοινωνια
Nikitara
+30 281 028 6563
Evans 93,Heraklion